Tarieven en financiering.

Logeerweekend & woensdagmiddag opvang

Logeren bij Stichting Logeerhuis Simba kost 495,- per weekend per kind (247,50 per etmaal).
Voor woensdagmiddag opvang wordt 1 dagdeel gerekend. Een dagdeel bij ons kost 55,- (1 dagdeel is 4 uur).

Hellevoetsluis (Westvoorne) Jeugdwet

  • PGB voor personen tot 18 jaar:


    Voor personen tot 18 jaar (op zeer zware zorg na) zijn de gemeentes op basis van onder andere de Jeugdwet de aangewezen organisaties voor het verstrekken van informatie en het aanvragen van een PGB.
    Neem contact op met de lokale gemeente waar je woont en vraag informatie over de Jeugdwet en over het aanvragen van een PGB voor logeren of dagbesteding/ dagopvang. Bel met 14 0181 voor de gemeente Hellevoetsluis of gemeente Westvoorne of bezoek hun site voor meer info. Indien je een PGB krijgt toegewezen, stort de gemeente je PGB budget naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Via een portaal op de website van de SVB krijg je inzicht in je eigen PGB en kun je de rekeningen declareren van de zorgorganisaties waarmee je een zorgovereenkomst hebt. De gemeente dient eerst de zorgovereenkomst goed te keuren voordat de SVB de rekeningen kan betalen.


Westvoorne WMO

  • PGB voor personen boven 18 jaar:


    Voor personen boven de 18 jaar die vaak nog thuis wonen en geen intensieve zorgvraag hebben, kan je ook terecht bij de gemeente. In dit geval dien je bij het loket Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) te zijn.
    Voor informatie over WMO en voor het aanvragen van een PGB voor logeren of dagbesteding/ dagopvang kan je ook in dit geval contact opnemen met de gemeente waar je woont. Bel met 14 0181 voor de gemeente Westvoorne of bezoek hun site voor meer info. Na een toegekend PGB verloopt het proces verder zoals bij personen tot 18 jaar.

Stichting Logeerhuis Simba © All Rights Reserved
|