Edward Piena

Mijn naam is Edward Piena, geboren in 1964 in Rotterdam en woonachtig in Ridderkerk. Ik ben getrouwd en ben de vader van vier (uiteraard) geweldige kinderen.

  • Tijdens mijn werkzaamheden als directeur van ZorgMies Nederland regio Ridderkerk e.o. ben ik in contact gekomen met Reinier Veen. Reinier heeft een Autisme spectrumstoornis en woont met de nodige begeleiding zelfstandig in Spijkenisse. Enthousiast vertelde hij mij over zijn plan om een logeerhuis op te richten voor kinderen en jongvolwassenen met een ontwikkelingsstoornis en/of met een licht verstandelijke beperking. Het doel is om hen een kleinschalige logeeropvang vol activiteiten in het weekend te bieden. Mooie bijkomstigheid is dat de ouders/verzorgers/mantelzorgers dan ook een moment voor zichzelf kunnen hebben.
    Vaak wordt er tegenwoordig gesproken over een inclusieve samenleving en het initiatief van Reinier laat zien dat dit heel goed mogelijk is. Met de opgedane kennis en ervaring in mijn werk, tijdens mijn studie (Fiscaal recht) en door mijn raadslidmaatschap draag ik graag als bestuurslid van Stichting Logeerhuis Simba mijn steentje bij aan het slagen van dit prachtige initiatief.