Dominique

Welkom bij Simba, ik ben Dominique Schmid en ben in Paramaribo geboren. Als 6 jarig meisje immigreerde ons gezin naar Nederland, waar mijn socialisatie voor een grootdeel heeft plaats gevonden.


  • Met veel plezier heb ik naast mijn studie en werk jaren lang vrijwilligerswerk in de kerk gedaan. Ik was betrokken bij verschillende kinderactiviteiten zoals kinderkamp organiseren.
    Vervolgens ook kinderen gaan begeleiden die met verschillende levens vragen rond liepen. Zo wisten ouders mij ook te vinden om gezinssituaties met mij te bespreken, waardoor ik ook pastorale begeleiding ging geven. Sinds 1993 ben ik als HBO-maatschappelijk werker werkzaam met gezinnen en/of hun kind(eren). De begeleiding en ondersteuning die ik bied is gericht op herstel in de ouder kind relatie. Bij onderstaande instanties heb ik gewerkt; crisisopvangcentrum Vlaardingen, kinder/ jeugdpsychiatrie RMPI (autisme leefgroep), gezinsvoogd van minderjarige asielzoekers Nidos, gezinsvoogd /reclasseerde bij Bureau Jeugdzorg Rotterdam, Ambulant Pedagogische Gezinsbegeleider gekoppeld aan speltherapie bij TriviumLindenhof wat nu Enver is, Jeugdprofessional in het sociaalwijkteam Crabbehof/Wielwijk Dordrecht. Naast mijn werk heb ik verschillende HBO+ opleidingen gedaan, die je op LinkedIn kunt zien. Mijn SKJ registratie heb ik vanaf 2013, wat wil zeggen dat ik de juiste opleidingen en recente trainingen en kwaliteiten bezit om met minderjarige kinderen te werken. Om mijn SKJ registratie te behouden moet ik jaarlijks aan verschillende eisen voldoen.
    Sinds juli 2018 ben ik als ZZP-er gestart, om gezinnen die een kind met autisme of een licht verstandelijke beperking thuis hebben te begeleiden.


Happy Land © All Rights Reserved
|